Brownies med chokladglasyr

Serverar: 40 portioner

Glasyren är inte nödvändig, men gör dem ännu lite svårare att motstå. TIPS: dela kakorna och fyll dem med t ex créme fraiche eller lemon curd. Eller gör en hel tårta. gör då i långpanna och fyll de som bakelserna.

Ingredienser

  • 200 g mörkblockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g hasselnötkärnor
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr., 200 g mörk blockchoklad
  • Garnering: hackade hasselnötter
  • Ugn 200 C 25 min
  • Går att frysa
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 200 C. Smält blockchokladen. Smält matfettet. Låt båda svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och choklad i äggsmeten. Hacka hasselnötterna, blanda ner dem i äggsmeten och rör ordentligt.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten, lite i tagen så det inte blir klumpar.
    4. Smörj en långpanna 30x40 cm. bred ut smeten i pannan. Grädda kakan i ugnen ca 25 min tills kakan stelnat något, men ändå inte är helt torr inuti. Låt kakan kallna.
    5. Smält chokladen till glasyren och bred den tunt över den kalla kakan. Hacka hasselnötterna och strö över. Skär rutor när glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben