Brownies med chokladglasyr
Glasyren är inte nödvändig, men gör dem ännu lite svårare att motstå.
TIPS: dela kakorna och fyll dem med t ex créme fraiche eller lemon curd. Eller gör en hel tårta. gör då i långpanna och fyll de som bakelserna.
Ingredienser
200 g mörkblockchoklad
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
200 g hasselnötkärnor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr., 200 g mörk blockchoklad
Garnering: hackade hasselnötter
Ugn 200 C 25 min
Går att frysa
Instruktioner
- Sätt på ugnen 200 C. Smält blockchokladen. Smält matfettet. Låt båda svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och choklad i äggsmeten. Hacka hasselnötterna, blanda ner dem i äggsmeten och rör ordentligt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten, lite i tagen så det inte blir klumpar.
- Smörj en långpanna 30x40 cm. bred ut smeten i pannan. Grädda kakan i ugnen ca 25 min tills kakan stelnat något, men ändå inte är helt torr inuti. Låt kakan kallna.
- Smält chokladen till glasyren och bred den tunt över den kalla kakan. Hacka hasselnötterna och strö över. Skär rutor när glasyren stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)