Kladdiga brownies med chokladbitar

Serverar: 24 portioner

Tid: 20 minuter

Jo, ja ... gjorde dem alldeles nyss, vet inte riktigt hur mycket mjöl jag tog!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 msk kakao
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 2 - 3 dl mjöl
  • 100 g choklad i bitar, ca 4-5 rader
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål. Rör sedan ihop det med äggsmeten.
    2. Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills smeten blir lagom tjock. Häll i lite mjölk om den blir för tjock.
    3. Häll i en liten smörad och bröad långpanna, 20x30 cm ungefär. Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Strö ev över lite hackad choklad.
    4. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 10 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt stå i formen 10 minuter. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    camillath 20 september 2010

    Super lätt kaka och baka och riktig riktigt god! Den kommer jag baka flera ggr!

    Sarii 4 oktober 2011

    Hejsan!, vet du vilken värme jag ska sätta den på? Nedervärmen eller Övervärmen?. Kanske båda men när jag har gjort det så har den blivit ganska hård och torr. Tack i förhand :).

    nivi12 18 juni 2013

    Stor besvikelse. Trodde kakan skulle bli saftig och kladdig men det visade sig att den bara blev torr och kompakt. FÖRSTÅR INTE HUR MAN KAN KALLA DET HÄR EN KLADDIG BROWNIE, EFTERSOM DET VAR RENA MOTSATSEN. Hälsningar Arg hemmafru

    sonjatherese 22 september 2013

    Dessa blev alldeles fantastiska! Jättekladdiga, och jag gjorde precis som i receptet! Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben