Kladdig brownie med kokosglasyr

Serverar: 30 portioner

Tid: 40 minuter

Otroligt god, kladdig, sliskig och chokladig brownie med en krispig kokosglasyr! Godast att äta kall direkt från frysen.

Ingredienser

  • Till kakan
  • 200 g smör
  • 5 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3½ dl vetemjöl
  • Glasyren
  • 1 påse kokosflingor (200 g)
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1½ dl grädde
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa sedan ägg och socker poröst. Rör sedan ner vaniljsocker, kakao och salt. Blanda sist i mjölet och smöret, vispa tills det blir en jämn smet. 2. Bred ut kakan jämnt i en smord långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter på 200 grader. 3. Gör glasyren medans kakan är i ugnen. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och rör om tills smöret har smält och bildat en jämn smet. Låt det sedan koka upp och sjuda ett tag. 4. När kakan varit i 15 minuter ta ut den och bred glasyren jämnt över hela kakan. Låt den sedan grädda i ugnen i 10-15 minuter. Tills glasyren har fått en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Miaria 29 juli 2010

    Ja, dom här kakorna är riktigt sliskiga o goda, men man ska väl njuta utav livet o vad det ger. Ät o må gott med dessa otroligt goda kakor. Miaria

    Jakobson 14 mars 2011

    Hur goda som helst.. :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben