Krämiga Brownies med Knäckglasyr

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Yummie. De är mäktiga, fulla med choklad, nougat och god glasyr med romsmak.

Ingredienser

  • Kakan
  • 4 ägg
  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g kokosfett
  • ½ dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g vit hackad choklad
  • 50 g nougat
  • 2 dl socker
  • ½ dl sirap
  • 1 msk rom
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 100 g blandade hackade nötter
  • 3 dl mjöl
  • Glasyr
  • 25 g smör
  • 1 dl (visp)grädde
  • 1 dl sirap
  • ½ dl socker
  • 1 msk rom
  • Instruktioner

    1. Smält allt fett tillsammans med den mörka chokladen och nougat i en kastrull. Häll i mjölken och låt det koka i en minut. Ta bort från plattan så fort det smält och tillsätt rom. Rör ihop ägg, socker och sirap i en skål, vispa inte. Rör i mjöl, vaniljsocker, kakao, nötter och vit choklad. Häll i chokladsmeten och rör ihop. Häll i en medelstor långpanna, smöra och bröa om det inte är teflon Sätt in i ugnen 15 min 175 grader
    2. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, gärna teflon. Häll på grädde, sirap, socker och koka på hög värme i ca 10 min, häll i romen.
    3. Stick små hål i kakan med en sticka och bred på glasyren. Låt svalna och skär sedan i 30 rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LEDIVO 12 juli 2009

    Helt klart värda baka trots att de tar lite tid för de var mycket goda. Betyget blir fem. Jag fick lägga till tid när det gäller bakningen i ugnen annars hade de blivit för kladdiga t o m rinniga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben