Brownies med krämig limeglasyr

Serverar: 30 portioner

Smarriga brownies med krämig limeglasyr. Skär i rutor och frys in om det skulle bli några över. Hasselnötterna kan bytas ut mot dina egna favoritnötter.

Ingredienser

  • Browniesmet
  • 300 g hasselnötter
  • 300 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl kakao
  • 3½ dl vetemjöl
  • Limeglasyr
  • 400 g philadelphiaost
  • 100 g mjukt smör
  • 2½ dl florsocker
  • 4 tsk pressad limesaft
  • Instruktioner

    1. Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en ren handduk.
    2. Smält smöret. Hacka chokladen och låt smälta samman med smöret. Rör i socker, ägg och äggulor. Blanda mjöl och kakao. Sikta ner det i smeten. Hacka nötterna grovt och rör i dem.
    3. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 12 min. Låt svalna.
    5. Limeglasyr: Vispa samman ingredienserna. Bred ut krämen på kakan. Låt stelna i kylen.
    6. Skär kakan i rutor. Garnera gärna med limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vicci90 22 oktober 2010

    En liten notering bara, sockret är bortglömt på ingredienslistan, även vilka grader ugnen ska stå på. Det löste sig när jag nu bakade dom men bara så du vet.. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben