Härliga brownies med en extra touch av smaksättningen.
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad
150 g blandade nötter (ex pistage-, hassel- och jordnötter)
120 g tranbär
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Hacka nötter och choklad. Blanda 2/3 av nötterna med mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och tranbären.
Smält smöret i en kastrull och ta sedan av kastrullen från värmen och till sätt den hackade chokladen som får smälta i det varma smöret. Rör med jämna mellanrum.
Vispa ägg och socker. Blanda ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt sedan smör och chokladsmeten.
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. När kakan börjar "spricka" i kanterna brukar den vara färdig, den ska inte vara torr i mitten.
Skär kakan i fyrkanter när den svalnat. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass och eventuellt en fruktsallad.