Brownie med blandade nötter och tranbär

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Härliga brownies med en extra touch av smaksättningen.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g blandade nötter (ex pistage-, hassel- och jordnötter)
  • 120 g tranbär
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
    3. Hacka nötter och choklad. Blanda 2/3 av nötterna med mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och tranbären.
    4. Smält smöret i en kastrull och ta sedan av kastrullen från värmen och till sätt den hackade chokladen som får smälta i det varma smöret. Rör med jämna mellanrum.
    5. Vispa ägg och socker. Blanda ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt sedan smör och chokladsmeten.
    6. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. När kakan börjar "spricka" i kanterna brukar den vara färdig, den ska inte vara torr i mitten.
    7. Skär kakan i fyrkanter när den svalnat. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass och eventuellt en fruktsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben