Brownies med vit choklad

Mmmmmm

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl ljust basmjöl (el gluten- laktosfritt ljust basmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 - 2 dl hackade mandlar (kan rostas i stekpanna först)
  • 100 g vit choklad (grovt hackad)
  • 1 dl russin
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna (20x30 cm). Smält matfettet på svag värme tillsammans med chokladen. Ta chokladsåsen från värmen och rör ner ägg och socker till en jämn smet. Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner det i smeten och rör tills den blir jämn. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen ca 15-18 min. Kakan ska vara kladdig och inte riktigt färdigbakad. Låt den nygräddade kakan svalna och ställ den sedan kallt över natten. Skär upp den kalla kakan i rutor. Smält chokladen till garneringen och bred lite choklad på varje kaka och låt det stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben