Serverar: 30 portioner
Svensk variant av ett amerikanskt recept. Det bästa med brownies och blondies, är att man kan variera smaksättningen i det oändliga. Låt din fantasi flöda!
Klä en långpanna, 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Värm upp ugnen till 180º. Smält de 2 första chokladsorterna tillsammans med margarinet i en kastrull över låg värme. När choklad och smör smält ihop, ställ kastrullen åt sidan. Blanda mjöl och salt i en liten skål. När chokladsmeten har kallnat, rör ner sockret. Tillsätt äggen och vaniljesockret. Vispa så att det precis blir blandat, men inte mer. Rör ner mjölblandningen. Hacka pecannötterna och rör ner tillsammans med likören. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 30-35 minuter. Känn efter med provsticka i kakans mitt. Kommer stickan upp torr är browniesen klar. Ät och njut!
Mina Choklad Mint Dröm Brownie. Supergoda och superlätta att göra. Tips: Använd det mjölet som står i receptet + 1 tsk bakpulver. Jag tog i ½ dl Bailey´s Mint likör.