Grönpepparbiffar med sås

Serverar: 6-8 portioner

Goda biffar i en krämig sås.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 liten lök
  • 1 ½ -2 msk krossad grönpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 burk (2 dl) crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk krossad grönpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk lingonsylt
  • Salt
  • Peppar
  • Colorit färgsoya
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i grädde och ägg en stund. Finhacka löken och krossa grönpepparn i en mortel. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet. Salta och peppra.
    2. Forma små fina biffar och stek på medelvärme. Lägg över biffarna i en form.
    3. Gör såsen så här: Fräs krossad grönpeppar i smöret, tillsätt lite grädde och rör ner mjölet. Häll på resten av grädden, crème fraiche och låt koka ihop. Tillsätt lite färgsoya och lingonsylten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Häll såsen över biffarna. Servera med kokt potatis, lingonsylt och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    zonale 16 juni 2009

    Goda biffar med mycket härligt god sås!!

    aneisa 13 juli 2009

    Eftersom vi tycker om grönpeppar testade jag detta recept. Det var mycket gott och kommer att lagas många gånger

    Mistys 19 augusti 2009

    En helt ok vardagsrätt! Vi bytte creme fraiche mot grädde då det var vad vi hade hemma. Tillsatte också lite buljong i såsen för att få den mustigare.

    Moline 20 augusti 2009

    Mycket goda biffar, härligt med grönpeppar som är en lite bortglömd krydda tycker jag (iallafall var det länge sen jag använde den). Jag följde receptet ganska exakt, förutom att jag inte hade ägg hemma - det funkade men biffarna höll inte ihop så bra så nästa gång blir det ägg också. Tog lite mer grönpeppar än vad som stod angivet och "vanlig" soja istället för Colorit. Tack för receptet., det blir en stark 4:a !

    48_Helena 1 oktober 2010

    Jättegoda biffar! Jag hade två finhackade schalottenlökar i smeten. Vilken god sås! Jag hade i lite kalvfond i såsen. De här biffarna kommer jag att göra flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben