Fläskstek i fruktig sås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Saftig och god södagsmiddag

Ingredienser

  • ca 1 kg fläskkarré
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk salvia eller mynta
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 dl rönnbär, lingon eller tranbär
  • 2 dl vispgrädde och ev. buljong
  • ev. soja
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och krydda. Skär löken och äpplena i klyftor. Lägg dem och rönnbären vid sidan av köttet.
    2. Stek i ugn vid 175 grader ca 1½ timma, tills innertemperaturen visar 77 grader. Ta upp köttet och håll det varmt.
    3. Passera rönnbärsmassan genom en sil ner i en kastrull. Tillsätt grädde. Späd ev. med buljong om det behövs. Låt koka några minuter. Smaksätt såsen med soja, ev. salt och peppar.
    4. Skär upp köttet i skivor och servera med såsen, kokta grönsaker och rösti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben