Heta kycklingklubbor med sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Rätten kan även tillagas på andra kycklingdelar. Eller på hel kyckling som du delar i 6-8 bitar och tillagar enligt receptet.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 4 stora kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk honung
  • 2 msk riven färsk ingefära eller 2 tsk torkad
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • Sås
  • ca 2 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk soja
  • 2 tsk arrowrot
  • ca 1 dl steksky
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en panna. Bryn kycklingklubborna runt om.
    2. Salta och peppra samt pressa vitlök över.
    3. Lägg kycklingklubborna med den vackra sidan upp i en trång, ugnssäker form.
    4. Sätt formen mitt i ugnen i 200 C ca 10 min.
    5. Blanda honung, ingefära och apelsinskal. Fördela blandningen över kycklingklubborna.
    6. Fortstätt att steka i ca 15 min.
    7. Blanda apelsinsaft, soja och arrowrot i en kastrull. Tillsätt stekskyn, som bildats i formen, och koka upp såsen under omrörning.
    8. Smaka av med lite salt och peppar. Dra kastrullen från plattan och vispa ner matfettet.
    9. Servera såsen till kycklingkluborna tillsammans med kokt ris och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kristinahedberg 31 oktober 2008

    Tyckte inte det var så hett . La till sweet chili sås.

    dolores 28 april 2013

    Synd att vi glömmer klubborna lite, finns så mycket gott att göra, typ denna. Gott med apelsin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben