Grönpepparbiffar

Serverar: 3 portioner

Jättegoda färsbiffar med smak av grönpeppar.

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 0.33 riven lök
  • Salt
  • 2 msk malen grönpeppar (frystorkad)
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • Svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde (för sås)
  • Lite soja
  • Maizenaredning
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med 1 msk av grönpepparn och resten av kryddorna, lök, fond och lite grädde och forma pannbiffsstora biffar. Stek i smör och vispa ur pannan och spar stekskyn efter varje stekning.
    2. Blanda de färdigstekta biffarna med skyn och häll på 3 dl grädde samt 1 msk eller mer av mald grönpeppar och lite soya, fond och låt sjuda i ca 10 minuter. Red av såsen med maizena.
    3. Det är självklart gott med potatis till, men jag har prövat pasta och det är minst lika gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lennali 19 februari 2008

    Gott, men jag var en aningen för feg när det gällde kryddningen, jag ska vara modigare nästa gång.

    monicadanell 8 februari 2009

    Hej vännen nu har jag ätit grönpeppar biffar idag kanon goda kommer att göra dom igen du ska tack för att jag fick knycka ditt recept anders kram monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben