Färserade grönpepparbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En festmåltid av enkel nötfärs. Ett recept som alltid är uppskattad bland våra matintresserade vänner. Jag brukar göra mer sås än vad receptet anger. Den går åt.

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 4 st ägg
  • 3 matskedar ströbröd
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl finhackad gul lök
  • Sås
  • 2 msk hel grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk gräddfil ( kan uteslutas)
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • En rejäl klyfta pressad citron
  • Pressad potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader
    2. Rör ihop färsens samtliga ingredienser, och forma biffar. Smeten ska vara väldigt lös. Stek biffarna snabbt i en het panna med smör,så att de får fin färg med ändå är helt röda och halvråa inuti. Lägg in biffarna i en ugnfast form med höga kanter, allt eftersom de blir stekta. Salta lätt över biffarna när dom är klara.
    3. Såsen görs i samma stekpanna. Lägg i minst 1 msk smör och fräs snabbt upp den hela grönpepparen. Tillsätt grädde,soja och (gräddfil) under vispning. Sänk värmen när såsen kokar upp och låt den sjuda några minuter. Smaka av såsen med salt och pressad citron. Slå såsen över biffarna och höj ugnen till 225 grader, och låt biffarna "dra" i såsen ca 10 min. Servera pressad potatis och grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben