Grönpepparbiff

Serverar: 4 portioner

Grönpeppar i färsbiffarna och i såsen ger en kryddig och stark, men inte överdrivet het smak. Allra bäst blir det om du använder frystorkad grönpeppar.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk grädde
  • ½ dl buljong
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 1 msk finhackad grönpeppar
  • ½ tsk salt
  • Smör eller margarin till stekning
  • Sås
  • 2 msk hel grönpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk konjak
  • 2 dl tjock grädde
  • 1 msk äkta soya
  • 2 msk gräddfil
  • Salt
  • Saften av 1 - 2 citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienserna till färsen och forma den till små biffar.
    2. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor.
    3. Lägg över biffarna i ett ugnsfast fat och håll dem varma i 125 grader.
    4. Fräs snabbt upp grönpepparn i matfettet. Slå konjaken i stekpannan och bränn av det hela. Häll i grädde, soya och gräddfil. Vispa hela tiden.
    5. Låt såsen koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och citronsaft. Slå såsen över biffarna och höj ugnsvärmen till 225 grader. Låt biffarna dra i såsen 10 minuter innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Beatriz 25 januari 2008

    Blev underbart goda, lyckades inte helt eftersom de blev lite lösa i konsistensen men smaken var en höjdare - för inte tala om sâsen. Gjorde pâ dubbel sats trots att vi bara var fem personer för att ha ett extra mâl mat i frysen...pyttsan blev bara 3 pannbiffar kvar och de var snabbt borta dagen efter. Klart ett höjdarrecept. Tack Queenie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben