Grönpeppar i färsbiffarna och i såsen ger en kryddig och stark, men inte överdrivet het smak. Allra bäst blir det om du använder frystorkad grönpeppar.
Ingredienser
500 g nötfärs
2 ägg
2 msk ströbröd
4 msk grädde
½ dl buljong
3 msk finhackad gul lök
1 msk finhackad grönpeppar
½ tsk salt
Smör eller margarin till stekning
Sås
2 msk hel grönpeppar
1 msk smör eller margarin
1 msk konjak
2 dl tjock grädde
1 msk äkta soya
2 msk gräddfil
Salt
Saften av 1 - 2 citronklyftor
Instruktioner
- Rör ihop alla ingredienserna till färsen och forma den till små biffar.
- Bryn matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor.
- Lägg över biffarna i ett ugnsfast fat och håll dem varma i 125 grader.
- Fräs snabbt upp grönpepparn i matfettet. Slå konjaken i stekpannan och bränn av det hela. Häll i grädde, soya och gräddfil. Vispa hela tiden.
- Låt såsen koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och citronsaft. Slå såsen över biffarna och höj ugnsvärmen till 225 grader. Låt biffarna dra i såsen 10 minuter innan serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Blev underbart goda, lyckades inte helt eftersom de blev lite lösa i konsistensen men smaken var en höjdare - för inte tala om sâsen. Gjorde pâ dubbel sats trots att vi bara var fem personer för att ha ett extra mâl mat i frysen...pyttsan blev bara 3 pannbiffar kvar och de var snabbt borta dagen efter. Klart ett höjdarrecept. Tack Queenie