Grönpepparbiffar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Blir goda och saftiga eftersom de gratineras i såsen i slutet Lika goda dagen efter i lunchlådan som på mackan. Lika god till vardags som till fest.

Ingredienser

  • Färsen
  • 500 g köttfärs
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk vätska (tex en blandning av rödvin och grädde)
  • 2 buljongtärningar (krossade och lösta i minsta möjliga mängd vatten)
  • ½ dl finhackad gul lök
  • 1 ½ finmalen grönpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk soja
  • Smör
  • Såsen
  • 1 ½ msk hel grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk soja
  • 1 ½ msk gräddfil
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Citron
  • Instruktioner

    Rör ihop färsen ingredienser och forma till små biffar. Stek dem snabbt, men bara för färgens skull, vart efter de blir stekta lägg dem i en form i ugnen på 125 grader. Gör såsen i samma stekpanna, tillsätt i nämnd ordning grädde, soja och gräddfil. Vispa hela tiden, sänk värmen när den kokar. Koka någon minut. Smaka av såsen med salt och citron. (se till att det finns mycket sås..) Häll över såsen över biffarna och höj ugnen till 225 grader. Låt det stå i 10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben