Serverar: 1 portioner
Tid: 30 minuter
Rulltårta, denna älskade klassiker som kan varieras i oändlighet. Snabblagat, gott och bör avnjutas färsk! Min är idag fylld med en ljuvlig smörkräm och med vår bästa konjak, en XO från Remi Martin.
Vispa ägg, socker och chokladflorsocker pösigt med elvisp. Sikta ner övriga torra ingredienser i smeten genom en finmaskig sil och blanda försiktigt. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 250 grader, grädda i 5 minuter. Strö på rikligt med strösocker och vänd uppochner på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna. Vispa rumsvarmt smör och florsocker i cirka 2 minuter. Blanda i vaniljpulver, äggula och konjak. Bred på och rulla ihop rulltårtan med hjälp av bakplåtspappet. Njut av den medan den är färsk!