Drömmarnas rulltårta med touch av konjak

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Rulltårta, denna älskade klassiker som kan varieras i oändlighet. Snabblagat, gott och bör avnjutas färsk! Min är idag fylld med en ljuvlig smörkräm och med vår bästa konjak, en XO från Remi Martin.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl chokladflorsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk konjak
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Vispa ägg, socker och chokladflorsocker pösigt med elvisp. Sikta ner övriga torra ingredienser i smeten genom en finmaskig sil och blanda försiktigt. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 250 grader, grädda i 5 minuter. Strö på rikligt med strösocker och vänd uppochner på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna. Vispa rumsvarmt smör och florsocker i cirka 2 minuter. Blanda i vaniljpulver, äggula och konjak. Bred på och rulla ihop rulltårtan med hjälp av bakplåtspappet. Njut av den medan den är färsk!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben