Fettuccini med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Ett italienskt recept som dessutom innehåller riven parmesan, vispgrädde och hackad basilika.

Ingredienser

  • 375 g fettuccini
  • Salt
  • Peppar
  • 25 g smör
  • 5 msk mjölk
  • 125 g gorgonzola, skuren i tärningar
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 25 g riven parmesan
  • 1-2 msk hackad basilika
  • Instruktioner

    1. Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka al dente, låt den sedan rinna av väl.
    2. Under tiden lägger man smör, mjölk och gorgonzola i en kastrull. Ställ på normalvarm platta och mosa osten tills det blir en krämig sås. Tillsätt grädden och salt och peppar efter smak. värm upp tills såsen börjar sjuda.
    3. Rör ner pastan, parmesan och ev basilika. Servera omedelbart med extra parmesanost för den som vill ha.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben