Kycklingklubbor med gorgonzola och portvin

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 50 minuter

Blev väldigt lyckat det här. Smakerna gifter sig väl.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor eller motsvarande styckdel
  • 200 g Gorgonzola
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl portvin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk torkad grön peppar, mortlad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4-5 dl vatten
  • maizena
  • Instruktioner

    1. Börja med att bryna kycklingen så den får fin stekyta och lägg sedan över dem i en gryta. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av.
    2. Häll såsen över kycklingen och skiva i vitlöken, osten och låt det puttra i ca 45-50 minuter tills kycklingen är klar.
    3. Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bumbis 18 december 2011

    Detta ska jag definitivt prova men när ska osten i?

    monicadanell 26 december 2011

    Tack för ett super god kyckling jag tog kyckling överlår blev jötte gott kommer att göra om den igen 5 poäng från mej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben