Brietårta

Tid: 30 minuter

Jättegod "tårta". Lite mer än att bara sätta fram en bit ost. Passar utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

  • 1 liten brieost
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl pinjenötter
  • ½ dl hackade valnötter
  • ½ dl russin
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna runt om osten och dela den i 2 "bottnar".
    2. Rosta nötterna lätt i en stekpanna.
    3. Vispa grädden och blanda med philadelphiaosten, rör till en jämn smet.
    4. Häll nötter, russin och det mesta av örterna i smeten.
    5. Bred smeten på ena bottnen och lägg på den andra.
    6. Tryck till och rulla tårkanterna i resten av örthacket.
    7. Kan förberedas 2 dagar före serveringen om det önskas
    8. Använder man en stor brieost, dubblar du ingredienserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    pengsan 19 juli 2008

    Du får en 5-poängare för ditt recept! Jättegod och krämig. Lägger in en bild. Ha en bra dag! " Pengsan"

    anmawa 23 maj 2010

    Bjöd kollegerna på denna supergoda tårta så nu vill alla ha receptet.

    LEDIVO 6 juni 2010

    Blev en av favoriterna på studentbuffén igår. Flera önskade få receptet. Klar femma! //KAROLO

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben