Brietårta

Serverar: 12 portioner

Bjud den här lättgjorda och underbart goda osttårtan ljummen, passar till buffé

Ingredienser

  • 1 Brietårta, ca 1 kg, ej allt för mogen
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • 50 g pinjekärnor
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • 1/2 krm peppar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna.
    3. Skär tomaterna i klyftor. Grovhacka basilikablad och pinjekärnor.
    4. Blanda samman tomater, basilika och pinjekärnor. Smaksätt det med salt, socker och peppar.
    5. Lägg osten på ett eldfast fat och fördela tomatröran ovanpå. Ringla över oljan.
    6. Värm tårtan ca 8-10 minuter mitt i ugnen.
    7. Bjud tårtan ljummen tillsammans med kex.
    8. Njut!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    3

    Kommentarer (2)

    gottgris 7 mars 2009

    tillagade brietårtan samma kväll jag sparade receptet, jättegott- blev mycket uppskattat

    ibanilsson 23 juli 2011

    Denna Brie-tårta har jag använt flera gånger nu tillsammans med mitt Gi-knäckebröd som finns under mina recept. Testa detta det är Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben