Varm brietårta

Serverar: 10-12 portioner

En supergod och väldigt mättande förrätt!

Ingredienser

  • 1 kg hel brietårta
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk italiensksalladskrydda
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2-3 bifftomater
  • 1/2 purjolök
  • 1 kruka färsk basilika
  • Tillbehör
  • Salta kex
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Blanda salt, socker, salladskrydda och torkad basilika. Strö detta över tårtan. Skär tomaterna i små tärningar. Skär purjolöken i tunna ringar och strimla basilika bladen.
    2. Lägg på tomat, purjolök och basilika. Sätt in tårtan i ugnen i ca 15 min eller tills den är mjuk och krämig i mitten. Kolla med en provsticka. Servera brietårtan varm med olika sorters kex. Njut!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (2)

    maguand 13 oktober 2008

    Denna tårta har snabbt blivit en storfavorit hos mig och i min bekantskapskrets! Har både serverat den i mitten på bordet som tilltugg när man sitter och umgås med goda vänner, och som del i buffé.

    julisten 15 april 2012

    Den här är en vinnare! Jag tog dock inget extra salt andra gången jag gjorde den. Klart bra för att sitta länge och umgås runt bordet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben