Varm brie med tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Säger bara mmmmmmmmmmm....

Ingredienser

  • 1 st brietårta
  • Tomatsallad
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 6 st stora bladfärsk basilika
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Lägg brietårtan i en lagom stor ugnsfast form. Skiva tomaterna och finhacka löken. Strimla basilikan. Blanda ihop salladen med övriga ingredienser. Salta och peppra.
    2. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Känn efter i mitten så att den verkligen har mjuknat.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (5)

    vanillalover 6 juni 2008

    Undrebart god! Alla gästerna på dotterns Student-skiva igår lovordade den! Tack "Hjortrongull!

    hillan66 20 juni 2009

    Mmmmmmm.... Så gott det var! Den kommer vi att äta flera gånger!! Perfekt som förrätt!!

    Petriz1 6 januari 2010

    Beroendeframkallande :-)

    Shoutoutloud 20 oktober 2010

    vad ska man ha till detta?=)

    Ann1Ksen 5 januari 2015

    Supergott!!! Jag bjöd på det lite senare efter middagen på nyår istället för ostbricka. Serverade med små salta kex, och McVities Digestive. Inget annat. Vi var 5 personer, proppmätta efter en 4-rätters middag och ändå gick den åt!!! Jag hade den lilla modellen av brie. En solklar femma från mig! Detta kommer jag definitivt bjuda på igen. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben