Varm chokladbakelse

Serverar: 10 portioner

Små läckra och supergoda dessertbakelser.

Ingredienser

  • 1st geisha orange dream
  • 60 g ägg
  • 40 g äggulor
  • 40 g muscovadosocker, mörkt
  • 100 g osaltat smör
  • 160 g fazer premium mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, gulor och socker på hög fart i ca 5 minuter. Smält smör och choklad i mikrovågsugn, låt det svalna till rumstemperatur.
    2. Vänd försiktigt ner chokladen i äggmassan och spritsa upp det i smorda små formar, toppa med en bit Geisha och baka i ugn, 200 grader i 4 minuter.
    3. Önskas fastare konsistens så öka tiden i ugnen. Fyll inte formarna helt eftersom bakelserna sufflerar ett par centimeter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben