Varm chokladbakelse
Serverar:
10 portioner
Små läckra och supergoda dessertbakelser.
Ingredienser
1st geisha orange dream
60 g ägg
40 g äggulor
40 g muscovadosocker, mörkt
100 g osaltat smör
160 g fazer premium mörk choklad
Instruktioner
Vispa ägg, gulor och socker på hög fart i ca 5 minuter. Smält smör och choklad i mikrovågsugn, låt det svalna till rumstemperatur.
Vänd försiktigt ner chokladen i äggmassan och spritsa upp det i smorda små formar, toppa med en bit Geisha och baka i ugn, 200 grader i 4 minuter.
Önskas fastare konsistens så öka tiden i ugnen. Fyll inte formarna helt eftersom bakelserna sufflerar ett par centimeter.
Liknande recept
Leilas varma chokladbakelser
4
30 min
6
1
Varm chokladbakelse med hallon
4
1
Ankis chokladbakelser
4.6
20
11
Varm tonfisksmörgås
5
4
1
Varm brie med tomatsallad
4.8
4
5
Varm Smörgåstårta á la Nalle
4.7
2 h
13-16
5
Varm smörgåstårta
4.5
20 min
4-8
17
Tex-Mex gratäng på varm macka
5
40 min
6-10
3
Varm smörgåstårta
2-4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!