Varm chokladbakelse med hallon
Serverar:
4 portioner
Ruggigt god.
Ingredienser
100 g smör
100 g mörk choklad 72%
3 ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
250 g hallon
1/2 dl fruktsocker
Instruktioner
Smörj pastejformar av aliminium med smör. Mjöla formarna med vetemjöl. Skaka bort överflödigt mjöl.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen i bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i chokladsmörblandningen.
Blanda bakpulver, kakao och vetemjöl. Vänd ner mjölblandningen försiktigt.
Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter. Bakelserna ska vara krämiga i mitten.
Stjälp upp de varna bakelserna och pudra över florsocker. Värm hallon och fruktsocker. Servera det till de varma bakelserna.
Liknande recept
Varm chokladbakelse
10
Leilas varma chokladbakelser
4
30 min
6
1
Vaniljglasstårta med varma hallon
4
4-6
1
Varm choklad bakelse med varma hallon
3.5
4
2
Chokladmoussetårta med varma hallon
4
8-10
2
Ankis chokladbakelser
4.6
20
11
Varm tonfisksmörgås
5
4
1
Hallon festmuffins
5
1
Frozen Chessecake med varm hallonsås
5
8 h
16
1
Kommentarer (1)
Mipi74
29 december 2012
Var hittar jag pastejformarna någonstans???
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Var hittar jag pastejformarna någonstans???