Varm chokladbakelse med hallon

Serverar: 4 portioner

Ruggigt god.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad 72%
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 250 g hallon
  • 1/2 dl fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj pastejformar av aliminium med smör. Mjöla formarna med vetemjöl. Skaka bort överflödigt mjöl.
    2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen i bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i chokladsmörblandningen.
    3. Blanda bakpulver, kakao och vetemjöl. Vänd ner mjölblandningen försiktigt.
    4. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter. Bakelserna ska vara krämiga i mitten.
    5. Stjälp upp de varna bakelserna och pudra över florsocker. Värm hallon och fruktsocker. Servera det till de varma bakelserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mipi74 29 december 2012

    Var hittar jag pastejformarna någonstans???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben