Chokladmoussetårta med varma hallon

Serverar: 8-10 portioner

En mäktig och mastig tårta.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 4 msk kakao
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Mousse
  • 300 g mörk choklad, 70%
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • Garnering och servering
  • Blåbär
  • Riven mörk choklad
  • Varma hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C, smörj en 24 cm form med löstagbar kant. Finriv mandelmassan. Rör ner ägg, kakao och apelsinskal. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bottnen kallna i formen. Smält chokladen i vattenbad eller mikro och rör den slät. Vispa grädden, rör ner lite i taget i chokladen. Tillsätt gulorna. Häll moussen över bottnen, täck och frys minst 4 timmar. Ta tårtan ur formen, temperera 30 minuter inför servering. Garnera med bär och riv över choklad. Varma hallon Blanda 600 g hallon med 1–2 msk strösocker och värm tills sockret smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Egonlock 5 september 2008

    Så enkel och ändå så lyxig. Supergod!

    EowynUndomiel 23 oktober 2008

    den är säkert nästan för god ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben