Chokladmoussetårta med kaffe och hallon

Serverar: 1 portioner

En maskulin tårta med mycket smak och styrka.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 200 g mörk choklad 64% styrka
  • ½ dl starkt kaffe
  • 3 gelatinblad
  • 180 g äggula
  • 75 g strösocker
  • 500 g vispgrädde
  • 1 dl hallonsylt
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Blanda mjöl och kakao.
    3. Rör ihop allt och och fördela smeten i en springform. Baka av i ugnen i cirka 6 minuter. Låt den kallna.
    4. Brygg kaffe. Blötlägg gelatin i lite kallt vatten. Vispa samman äggulor och socker tills det blir vitt. Lättvispa grädden. Smält chokladen (gärna i mikro) till ungefär 50 grader.
    5. Smält gelatinet i det varma kaffet. Rör i gelatinet och den varma smälta chokladen i äggvispet. Rör det slätt.
    6. Vänd först i en tredjedel av den lättvispade grädden. Rör tills det blir slätt. Vänd sedan i resten av grädden.
    7. Bred ut hallonsylt på chokladbotten. Häll på chokladmoussen. Stryk toppen slät. Ställ i frysen över natten.
    8. Ta ut och låt tina i kyl ett par timmar. Pudra med kakao. Garnera gärna med färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Christer_l_Hansson 21 december 2011

    Jag har ändrat måttenheterna

    Christer_l_Hansson 23 december 2011

    Jag har satt punkter i den beskrivande texten

    Christer_l_Hansson 29 december 2011

    Jag har tagit bort punkterna i ingridiensbeskrivningen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben