Recept från "Dagens muffins". Mycket goda, rekommenderas varmt.
Ingredienser
125 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
2 msk marsanpulver (OBS kokmarsan)
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk eller grädde
Hallonsylt
Instruktioner
Ugn 200º - 225º
Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i sänder i sockersmeten.
Blanda mjöl, marsanpulver och bakpulver, rör ner i äggsmeten, växelvis med mjölken.
Häll smeten i muffinsformar, fyll bara till 3/4, vilken sorts muffinsformar är fritt val, det blir ju några mindre i antalet om man använder amerikanska muffinsformar. Till sist läggs en klick hallonsylt på varje muffins.
Grädda i ca 15 minuter. Glasera med florsockerröra eller pudra över florsocker.
Mycket goda. Du får gärna baka en ny sats till oss!!!