Hallon festmuffins

Recept från "Dagens muffins". Mycket goda, rekommenderas varmt.

Ingredienser

  • 125 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 2 msk marsanpulver (OBS kokmarsan)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk eller grädde
  • Hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º - 225º
    2. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i sänder i sockersmeten.
    3. Blanda mjöl, marsanpulver och bakpulver, rör ner i äggsmeten, växelvis med mjölken.
    4. Häll smeten i muffinsformar, fyll bara till 3/4, vilken sorts muffinsformar är fritt val, det blir ju några mindre i antalet om man använder amerikanska muffinsformar. Till sist läggs en klick hallonsylt på varje muffins.
    5. Grädda i ca 15 minuter. Glasera med florsockerröra eller pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tova-Clara 5 mars 2008

    Mycket goda. Du får gärna baka en ny sats till oss!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben