Hallon och rabarbersaft från Rostorp

Serverar: 6 portioner

Frisk och syrlig kallrörd saft som är busenkel att göra.

Ingredienser

  • 3 l rabarber i bitar
  • 1 l hallon
  • Saften av 2 citroner
  • 4 l kallt vatten
  • 40 g vinsyra eller citronsyra
  • 2 kg socker
  • Instruktioner

    1. Lägg rabarberbitar och hallon i en stor bunke tillsammans med saften från två citroner. Strö över citronsyra eller vinsyra.
    2. Häll över det kalla vattnet och låt bunken stå övertäckt i rumstemperatur under ett dygn.
    3. Sila ifrån saften och rör ner sockret i den kalla saften. Saften ska alltså inte kokas alls! För hållbarhetens skull bör man därför frysa in saften.
    4. Tips: Frys in saften i pytsar om ca två-tre deciliter och blanda den frysta saften i en tillbringare med vatten, så får du en härligt kall saft att dricka en varm och solig dag!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben