Hallon och citronmuffins med limeglacyr

Serverar: 12 portioner

Perfekt för en regning eftermiddag i favoritsoffhörnet med te och en bra bok.

Ingredienser

  • Citronmuffins
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • Finrivet skal av 1 citron + saften
  • Hallonmuffins
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1,5 dl mosade hallon
  • Glacyr
  • 3 dl florsocker
  • Saften från 1 1/2 lime
  • Instruktioner

    1. Citron: Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner citronskal och saft.
    2. Hallon: Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner mosade hallon. Fyll stora formar till 1/3 med hallonsmet och sedan med citronsmet. Använd muffinsplåt.
    3. Grädda i mitten av ugnen, 200°C, ca 18 min. Låt muffinsarna svalna och rör sedan snabbt ihop florsocker och limesaft. Klicka ut på muffinsarna och dekorera gärna med lite strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben