Citronmuffins

Serverar: 12-15 portioner

Jättegoda muffins, som innehåller både skal och saft från citron.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • Rivet skal från ½ citron
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • Ca 2 dl florsocker
  • 2-2½ msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt övriga ingredienser.
    2. Fördela smeten i muffinsformar ( gärna nedställda i en muffinspanna).
    3. Grädda i 200* 8-10 min.
    4. Blanda florsocker och citronsaft till halvtjock konsistens.
    5. Bred glasyren på de kalla muffinsen. Garnera ev. med lite rivet citronskal och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 16 juli 2010

    Har bakat dina citronmuffins dom var så goda kommer att göra dom fler gånger men då kommer jag att göra dubbel sats. Det blir full pott

    blumsan 1 mars 2013

    Så himla goda och med härlig citronsmak, precis vad jag letat efter! Barna älskar dem o har tjatat efter citronmuffins hela veckan :) gjort dem två gånger på mindre än en vecka nu och detta recept kommer användas framöver, sååå mumsiga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben