Citronmuffins med färskostglasyr

Serverar: 10-12 portioner

Av denna sats blir det 10-12 stora muffins. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Ett recept från Milda som jag inte kunde motstå.

Ingredienser

  • 3 tsk bakpulver
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl flytande Milda
  • 1 dl filmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Glasyr
  • 100 g Crème Bonjour Färskost Naturell
  • 2 ½-3 dl florsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Borsta citronen noga under ljummet vatten.
    3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    4. Vispa ihop margarin, filmjölk, ägg och citronjuice och rör ner blandningen i skålen tillsammans med finrivet citronskal.
    5. Fördela smeten i stora veckade pappersformar eller i smorda muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    6. Rör ihop ingredienserna till glasyren.
    7. Låt muffinsen kallna på galler och bred på rikligt med glasyr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben