Citronmuffins med Lime- och Saltlakritstopping

Serverar: 12 portioner

Fjärde Muffinsen gjordes samtidigt som den tredje. Jag gjorde en sats av smeten och delade i två skålar innan jag satte i smaktillsatserna. De olika toppingarna gjorde jag halva satsen av.

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av en citron
  • Saften av en halv pressad citron
  • 1 dl filmjölk
  • Läskigt god glasyr
  • 100 g margarin
  • 2 äggulor
  • 5 dl florsocker
  • Rivet skal av en lime
  • Grön karamellfärg
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. * Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan. * Vispa margarin och socker tills det är ordentligt blandat. Tillsätt ägg, filmjölk, rivet citronskal och citronsaft. Vispa jämnt. * Häll i mjölblandningen och rör till en slät smet. * Häll upp smetet i formarna och sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt svalna. * Smält margarinet i en kastrull. Vispa ner florsockret till en jämn smet. * Vispa ner äggulorna, limeskalet och karamellfärgen och låt det bli varmt under omrörning. Detta gör att smeten sedan kommer stelna när den svalnar, eftersom äggulan koagulerar. * Garnera muffinsarna genom att doppa dem i smeten och snurra på dem tills den stelnat någorlunda. Dekorera med saltlakritsströssel!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben