Lime- och korianderaioli

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Suverän till grillad fisk!

Ingredienser

  • 1 msk fransk senap
  • 2 äggulor
  • 2 dl neutral olja
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Rör samman senap och äggulor. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Såsen ska tjockna till en majonnäsliknande konsistens. Rör ner limesaft, limeskal, pressad vitlök och koriander. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mikkimik 20 juli 2009

    Låter smarrigt. Ett litet inpass bara, varför ska det alltid vara koriander i alla tänkbara recept?! Kanske dippen skulle "höjas" med lite mer svenska kryddväxter? Pröva. Mikkimik

    Annafbg 20 juli 2009

    Jag använder koriander för att jag tycker att det är väldigt gott. Gillar du inte koriander går det säkert utmärkt att använda andra kryddor. Hör gärna av dig när du har testat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben