Lime- och ingefärskaka
En god hembakad kaka till fikat...
Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
2½ dl strösocker
4 st ägg
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 st lime
240 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära, mald
1 dl solroskärnor, rostade
1 dl mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen, ett i taget, vaniljsocker, salt, limeskal och pressad limesaft.
Blanda mjöl, bakpulver och solroskärnor. Rör ner det och mjölken i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Liknande recept
Lime- och vaniljmarinerade hallon
5
4
2
Papadums med lime- och mangoyoghurtdip
4
1
Lime- och jordgubbsglass
3.5
30 min
2-3
Lime- och korianderaioli
3
10 min
4
2
Dorotheas ingefärskakor
Lime- and lemon pie
8
1
Lime- & kokosmuffins
12
Lime- och chiligravad lax
6
1
Jordnöts- och ingefärskakor
40
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!