Lime- och ingefärskaka

En god hembakad kaka till fikat...

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 st lime
  • 240 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 1 dl solroskärnor, rostade
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör smör och socker poröst.
    3. Rör i äggen, ett i taget, vaniljsocker, salt, limeskal och pressad limesaft.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och solroskärnor. Rör ner det och mjölken i smeten.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben