Lime- & kokosmuffins

Serverar: 12 portioner

MUMS

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 limefrukter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl kokos
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Frosting (frivilligt)
  • 2 dl florsocker
  • Ca 2 tsk vatten
  • Karamell färg
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    Ta fram och mät upp smöret i god tid så att det hinner bli rumstempererat. Använd pappersformar eller muffinsplåtar, som smörjs sparsamt och bröas. Vispa det mjuka smöret och sockret vitt och pösigt, tillsätt äggen ett i sänder och fortsätt vispa. Tillsätt även mjölk och juicen från två limefrukter. Blanda mjöl, bakpulver, kokos och vaniljsocker samt finrivet skal från en limefrukt och rör ner försiktigt i äggblandningen. Häll smeten i formarna och grädda stora muffins i 200°C ca 20 min, mindre muffins i 225°C ca 13 min (obs! tidsangivelserna gäller muffinsplåtar). Frostingen är frivillig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben