Tropiska kokosmuffins

Serverar: 12 portioner

Kokos, banan och ananas. Mums!

Ingredienser

  • 1 msk solros- eller jordnötsolja, till plåten (om det behövs)
  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk mald kryddpeppar
  • 115 g smör
  • 225 g farinsocker
  • 2 stora ägg, uppvispade
  • 2 msk yoghurt, naturell eller med banan- eller ananassmak
  • 1 msk rom
  • 1 mogen banan, skivad
  • 75 g konserverade ananasringar, avrunna och hackade
  • 55 g kokosflingor
  • Kokostäcke
  • 4 msk råsocker
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 25 g kokosflingor
  • Instruktioner

    Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddpeppar i en skål. Rör smör och farinsocker luftigt i en separat stor skål och rör sedan ner ägg, yoghurt och rom. Tillsätt banan, ananas och kokosflingor och blanda försiktigt. Tillsätt blandningen till de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en smet. Rör inte för mycket — det får gärna vara lite klumpar i den. Fördela smeten i de 12 fördjupningarna eller pappersformarna i plåten (de ska fyllas till cirka två tredjedelar). Rör sedan samman råsocker och kryddpeppar och strö det över muffinsen. Strö till sist över kokosflingor och grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Servera muffinsen varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben