Tropiska kokoskakor

Stora och goda!

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2 dl tropisk juice
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kokos
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g margarin
  • 6 ½ dl florsocker
  • 4 msk starkt bryggt kaffe
  • 2 msk kakao
  • Apelsinkulor eller apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Smörj och strö kokos i en långpanna, ca 35x45 cm. Smält matfettet och tillsätt juicen. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt juice och margarinblandningen.
    2. Blanda samman mjöl med kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen, 175 grader, ca 35-40 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan svalna något.
    3. Smält matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan och strö över garneringen. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (3)

    nallepuh73 27 september 2008

    Hej hej Det står strö över garneringen, men vad är garneringen för nåt?? Det står inget om det i ingrediens listan Tack på förhand

    annelieberggren 10 oktober 2008

    Det måste ju vara Apelsinkulor eller apelsinskal

    Bryggbagarn 24 maj 2010

    Garneringen är apelsinskal eller apelsinkulor eller som jag tänker testa med apelsinströssel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben