Tropiska muffins med banan och passionsfrukt

Serverar: 24 portioner

Lyxiga muffins med banan och passionsfrukt!

Ingredienser

  • 4 bananer
  • Ca 3 dl mjölk
  • 560 g vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • Drygt 1 krm salt
  • 230 g ljust farinsocker, strö
  • 4 medelstora ägg
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 4 passionsfrukter
  • 4 msk klar honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller sätt upp 24 dubbla pappersformar på en plåt. Mosa bananerna och lägg i en tillbringare. Blanda purén med mjölk så att det blir 5 dl.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret.
    3. Vispa ihop äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan banan- och mjölkblandningen, oljan och vaniljextraktet. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna, häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men inte för länge.
    4. Fördela smeten i de smorda muffinspannorna. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
    5. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannorna i 5 min. Servera dem sedan varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna.
    6. Halvera under tiden passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg i en liten kastrull. Tillsätt honungen och värm mycket försiktigt tills allt är genomvarmt. Bred passionsfruktshonungen över muffinsen före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben