Kokoskakor

Serverar: 35 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegoda och lättbakade!

Ingredienser

  • 50 g margarin eller smör
  • 2 ägg, medelstora
  • 1 dl socker
  • 200 g kokosflingor (5-6 dl)
  • Instruktioner

    1. Lättgjorda och saftiga. Lägg märke till "knepen" för att de ska bli höga och toppiga.
    2. Sätt på ugnen175 grader.
    3. Smält fettet. Blanda ägg och socker. Vispa inte, då flyter kakorna ut. Tillsätt kokosen och fettet. Låt smeten stå ca 10 min så att kokosflingorna sväller, då behåller kakorna formen.
    4. Lägg smeten med två teskedar i toppiga klickar på en plåt, med bakplåtspapper eller smord.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
    6. Lossa kakorna innan de kallnat.

    Liknande recept

    4
    25 min
    6-8
    1
    30 min
    15
    1

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 10 april 2008

    Hej! Dessa är verkligen supermumsiga, första gången jag gjorde dem, klarade att få dem lite toppiga! Tack för ett gott och enkelt recept/Kram Linda

    Tine 16 april 2008

    Tack för ett fint recept. Jag gjorde 25 st istället för 35 st. Då blir det lite större. Inget problem med detta recept Toppen recept ! Tine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben