Kokosmuffins med Cream Cheese-glasyr

Serverar: 12 portioner

Sommaren gick, hösten kom och åter var det dags för muffinsbak. Denna gång blev det tre olika sorter samma dag.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 3, 5 dl vetemjöl
  • 0, 5 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g kokosflingor (ihop med det som går åt till glasyren behöver du 1 paket)
  • 50 g osaltat smör
  • 100 g cream cheese
  • 4 dl florsocker
  • 50 g kokosflingor
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. * Blanda rumstempererat margarin med sockret i en matberedare. * Knäck äggen och kör vidare tills det blir fluffigt. Häll i mjölken och rör om. * Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll sedan ner dem i matberedaren. Kör tills allt blandats. * Klicka ut smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen ungefär en halvtimma. * Låt muffinsen svalna och rör under tiden ihop glasyren. Vispa smör och cream cheese i en skål med elvisp och rör sedan ner florsockret. Smeta på glasyren på muffinsen och doppa i en liten skål med kokosflingor.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben