Var bara tvungen att testa det s k proffsmjölet. Blandade med lite fullkornsdinkel. Har även testat med surdeg och en liten flisa jäst. Är klart imponerad av mjölets bakegenskaper.
Ingredienser
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
50 g smält smör
1 msk honung
2 dl Dinkelmjöl, fullkorn
Ca 11½ dl Manitoba Cream
1 tsk bakpulver
1 msk salt
Pensling och dekoration
1 ägg, uppvispat
Vita vallmofrön, eller blå
Instruktioner
Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet. Kör 5 minuter till. Täck över och jäs i rumstemperatur i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat underlag. Knåda raskt igenom den och dela den i 2 delar. Forma delarna till rullar och skär i 12 bitar. Trilla dessa till runda, släta frallor. Platta till dem en aning.
Täck över och jäs på bakpappersklädd plåt i 45 minuter.
Värm ugnen till 250º.
Pensla frallorna med ägg och strö över vallmofrön. Placera plåten i mitten av ugnen och spraya med kallt vatten på botten. Jag använder en blomspruta.
Sänk värmen till 225º. Lufta och spraya med kallt vatten ytterligare ett par gånger under gräddningstiden.
Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler, täck inte över med bakduk.
Idag har jag bakat dina super goda frallor
lätt att göra detssutom snabbt att göra dom
har hittat en favo
tack för ett kanon recept
5 poäng till dej
monica
roya_khanomi14 januari 2012
Godaste bröd som jag har ätit någonsin =) Har bakat det många gånger.
sm6mvl26 januari 2012
Fantastiskt goda frallor, finns alltid några i frysen.
streckgumman9 februari 2012
Vad är manitoba crème och var får man tg på det?
ica8613 april 2013
Dessa skall jag verkligentesta snart älskar detta mjöl.
Idag har jag bakat dina super goda frallor lätt att göra detssutom snabbt att göra dom har hittat en favo tack för ett kanon recept 5 poäng till dej monica
Godaste bröd som jag har ätit någonsin =) Har bakat det många gånger.
Fantastiskt goda frallor, finns alltid några i frysen.
Vad är manitoba crème och var får man tg på det?
Dessa skall jag verkligentesta snart älskar detta mjöl.