Frallor med Manitoba Cream

Serverar: 12 portioner

Var bara tvungen att testa det s k proffsmjölet. Blandade med lite fullkornsdinkel. Har även testat med surdeg och en liten flisa jäst. Är klart imponerad av mjölets bakegenskaper.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 msk honung
  • 2 dl Dinkelmjöl, fullkorn
  • Ca 11½ dl Manitoba Cream
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk salt
  • Pensling och dekoration
  • 1 ägg, uppvispat
  • Vita vallmofrön, eller blå
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet. Kör 5 minuter till. Täck över och jäs i rumstemperatur i 45 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat underlag. Knåda raskt igenom den och dela den i 2 delar. Forma delarna till rullar och skär i 12 bitar. Trilla dessa till runda, släta frallor. Platta till dem en aning.
    3. Täck över och jäs på bakpappersklädd plåt i 45 minuter.
    4. Värm ugnen till 250º.
    5. Pensla frallorna med ägg och strö över vallmofrön. Placera plåten i mitten av ugnen och spraya med kallt vatten på botten. Jag använder en blomspruta.
    6. Sänk värmen till 225º. Lufta och spraya med kallt vatten ytterligare ett par gånger under gräddningstiden.
    7. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler, täck inte över med bakduk.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (5)

    monicadanell 4 september 2011

    Idag har jag bakat dina super goda frallor lätt att göra detssutom snabbt att göra dom har hittat en favo tack för ett kanon recept 5 poäng till dej monica

    roya_khanomi 14 januari 2012

    Godaste bröd som jag har ätit någonsin =) Har bakat det många gånger.

    sm6mvl 26 januari 2012

    Fantastiskt goda frallor, finns alltid några i frysen.

    streckgumman 9 februari 2012

    Vad är manitoba crème och var får man tg på det?

    ica86 13 april 2013

    Dessa skall jag verkligentesta snart älskar detta mjöl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben