Lätta frallor

Serverar: 28 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Frasiga och lättbakade

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 750 g, ca 12½ dl vetemjöl
  • Ägg till pensling
  • Blå vallmofrön
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt vatten,låt allt bli fingervarmt ca 37 grader. Lös upp jästen i lite av degspadet och tillsätt sedan resten tillsammans med salt och socker. Häll i lite mjöl i taget och arbeta in det efter hand till en ganska lös men smidig deg. Låt degen jäsa till nästan dubbel storlek ca 30 min. Stjälp upp degen och arbeta lätt samman. Forma längder och dela i mindre bitar. Trilla ut bullar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck,ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över valmofrön. Grädda i 250 grader ca 10 min tills frallorna har fått fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (2)

    gottgris 16 maj 2008

    Det här var gott o enkelt. Nästa gång ska jag rulla dom lite större

    chrisq 30 april 2010

    Hej Monica har precis ätit dina goda frallor mumms vad gott tack snälla kran chrisn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben