Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter
Suveränt gott och enkelt! Endast fem ingredienser! ...och den sköter sig själv ;-)
Skär skinksteken i centimetertjocka skivor. Lägg dem i botten av en ugnssäker form. Rör ihop övriga ingredienser och häll dem över. Gratinera i ugn i 175 °C, i c:a en timme. Servera med basmatiris och en grönsallad
tack för ett bra recept, enkelt och gott precis som du sa. fick 4 p av familjen.
Detta var ett recept helt i min smak :) Lätt att laga och den skötte sig själv och det var väldigt gott.
Gott och enkelt, behövs lite salt. Fick godkänt av hela familjen.
Ska man inte steka skivorna först?
Så jädra gott!! och enkelt!! perfekt att kasta ihop medan man måste städa undan o duscha innan middagen :)
Så himla gott, stekte lite rödlök o hade även gelé som tillbehör... Klar 5:a
Fantastiskt! Dock hade jag nästan slut på soja(!)så.... Jag skar köttet enligt receptet och lade skivorna i gratängform och saltade och kryddade skivorna med paprikakrydda o svartpeppar. Blandade CF, grädde o sambal och kokade upp detta, för att kunna smälta en buljongtärning... :) Sedan rensade jag kylen och hade i den sista skvätten soja och oyster-sås.. sedan hällde jag alltså detta på köttet osså in i ugnen. Serverade på klassiskt vis med kokta morötter och kokt potatis. Gele överflödigt!! Tack för detta enkla sätt att göra stek på!
Brukar använda samma recept till kotletter eller karré kotletter och om dom är frysta så ökar jag tiden till1 1/2 tim :-)
Har gjort efter detta recept flera gånger tex Fläskkotlett/fläskytterfile , såsen oj vad god såsen blir.