Jockes sauterade skinkstek

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar

Exotisk rätt som är inspirerad från medelhavsområdet. Kryddig, saftig och spännande. Väldigt god! Lätt att förbereda och ta med i husvagnen eller till fjällstugan. Allt-i-ett gryta.

Ingredienser

  • 1 skinkstek (ca 1kg)
  • 1 gurka
  • 2 förpackningar Passerade tomater (2 X 500g)
  • 1 hel förpackning pastasnäckor eller penne (ca 500-800g)
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • Späda med vatten
  • Instruktioner

    1. Skär skinksteken i stavformade bitar (ca 2 x 3 cm). Lägg i skinksteken en stor gryta eller rostfri kastrull (5 liter).
    2. Häll i pastan, passerade tomater, grädde samt späd på med vatten tills det täcker pastan. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar.
    3. Låt koka stilla (svag värme) utan lock i ca 1 timme tills pastan blivit mjuk och köttet mört. Rör väl under tiden så att det inte fastnar i botten. Späd med mer vatten om grytan blir för stabbig.
    4. Smaka av grytan med mer salt och svartpeppar. Riv gurkan grovt eller skär den i små stavar och blanda i grytan precis innan servering.
    5. Severa gärna med en grönsallad och färskriven parmensanost.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    4
    9
    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (4)

    Juaqin 3 januari 2009

    Mums!

    Googliat 5 januari 2009

    Åh, äntligen, vad jag har letat efter detta recept, fick denna rätt alltid när vi var i Sälen när jag växte upp. Tack!

    stinahelene 14 februari 2010

    Jättegott!! Kommer absolut att göra detta igen. Tusen tack för ett enkelt och gott recept :-))

    Lunchdax 18 september 2010

    Gott! Mycket mat på en tillagning. Gott och spännande med gurka i maten, det gillade jag men inte föräldrarna. 5dl grädde har jag inte i mat, utan jag tog istället en dl grädde för att få den runda smaken men sedan röd mjölk med lite mjöl. Som du skrev behövdes det spädas på med vatten ganska snart, så jag tror inte mjölet ens var nödvändigt. Så nästa gång ska jag prova med bara mjölk. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben