Serverar: 30-50 portioner
Eget recept på spröda, läckra och underbart goda jordnötskakor.
Sött och salt, himmel och jord!
Precis så goda som på ett Café!
Ingredienser
2 dl salta jordnötter
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
200 g margarin eller smör
1 tsk bikarbonat
2-3 dl salta jordnötter
Instruktioner
- Lägg i 2 dl jornötter, bikarbonat, vetemjöl, strösocker i en matberedare med kniv.
Kör matmästaren tills jordnötterna har malts sönder helt.
Häll i 1 dl ljus sirap och margarinet i matmästaren, blanda väl.
Häll över smeten i en bunke och häll i 2-3 dl salta jordnötter.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper med två teskedar i lagom stora klickar.
- OBS!
Sätt inte för många klickar på varje plåt, kakorna flyter ut.
Grädda i 175 grader i 8 minuter/plåt.
Låt svalna innan de lyftes upp.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag bytte till glutenfri mjölmix rätt av, och dom blev lika goda. Inte alltid det blir bra om man byter så jag är supernöjd. :)