Smarrig Morotskaka

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Klassisk jättegod morotskaka

Ingredienser

  • 2 1/2 dl matolja
  • 200 g strösocker
  • 4 dl finrivna morötter
  • 3 st ägg
  • 240 g fin vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • Topping
  • 200 g smör
  • 200 g färskost
  • 180 g florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st rivet skal och saft från citron
  • Dekoration
  • citronmeliss
  • riven morot
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och olja vitt Tillsätt morötter och sedan äggen, ett i taget Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten Häll smeten i en smord form Grädda i 200 grader ca 30-35 min Låt kakan svalna Smält smöret till toppingen och låt svalna Vispa ner de övriga ingredienserna till toppingen i en luftig smet Bred över kakan Låt stå kallt en stunt så att toppingen stelnar Dekorera
    2. Om du vill göra en mortskaka som ser ut som de på bilden, så gr du antingen så att du dubblar satsen med ingredienser, gör två kakor brer dem med topping och lägger dem på varann eller att du tar en lite mindre jock form och gör en tjock kaka du sedan delar och brer på toppingen och sedan lägger på varann.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    Jeanette1985 8 december 2010

    Jag vet inte hur din kräm ovan kan bli så vi, min blev gul :0

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben