Smarrig sockerkaka!

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

En väldigt god och saftig sockerkaka, man kan lägga i bär och man kan också göra det som muffins.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • Till chokladkaka
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Gärna 1 dl kaffe istället för vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form (ca 1-½ liter). Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulver. Rör ner det avsvalnande smöret, vattnet och mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i den smorda formen och låt kakan stå i ugnen i 35-40 min.
    2. Du kan också göra en chokladkaka, gör då såhär; Gör en sats sockerkaka. Lägg till 3 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och ersätt gärna vattnet med kaffe. (Blanda i kakaon och vaniljsockret med mjölet och bakpulvret)

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10
    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (4)

    Hannisch 1 februari 2010

    Vilken kanongod kaka!! Jag rullade äppelbitar i socker o kanel och la i. Det blev jätte gott! Jag lät kakan vara inne ca.45 min. Den här kakan kommer jag göra igen =D

    Hannisch 1 februari 2010

    Just det... Jag hade även i lite vaniljsocker. =)

    frillancillan 21 april 2010

    Jag gjorde muffins på detta recept och klickade i nutella i mitten, LJUVLIGT! Tack för receptet!

    Goggen84 11 oktober 2011

    Gjorde också muffins på smeten och det blev succe'! Provade även att ha i en tsk kardemumma och lite hallon i smeten samt rev lite vit choklad över på slutet. Mums :-) Tack för receptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben