Sockerkaka

Serverar: 12 portioner

Minska på mjölet så blir kakan saftigare. Servera gärna vaniljsås till.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 3/4 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Smält matfett och tillsätt mjölken. Rör ner blandningen i äggsmeten. 4.Blanda mjöl,vaniljsocker bakpulver. Rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. 5. Grädda i nedre delen av ugneni ca 35 min. 6. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (3)

    Erikabysell 16 november 2007

    mums

    pygmepuffen 3 februari 2008

    Bästa Receptet !!

    sandja_ 14 februari 2011

    Super god och saftig. Tog bara 2 dl mjöl och sen hackade jag äpple i mindre tärningar och hade i. Blev super gott. enket smidigt och snabbt..

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Baka smalt!
    Visst kan man baka smalt också! Det finns dessutom recept som blir rik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben