Sockerkaka med smak av julnötter

Serverar: 10-12 portioner

En god kaka och ett utmärkt sätt att bli av med överblivna julnötter.

Ingredienser

  • 1½ dl blandade nötter, t.ex. pecan, hasselnötter, valnötter, sötmandel
  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 dl rå- eller strösocker
  • 2 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Saft och rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna ganska fint. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Blanda i nötterna, samt apelsinsaft och skal.
    3. Fördela smeten i en smord och bröad 1½liters kakform.
    4. Grädda i 175* ca 35-40 min. eller tills kakan känns färdig med provsticka.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (1)

    ca70 5 april 2010

    Hur god som helst! Och den blev så saftig av apelsinen. Får erkänna att jag inte förväntade mig nåt speciellt, men tänkte att "jag måste ju göra nåt av de sista julnötterna", och då blev det att prova ditt recept. Receptet sparar jag och kakan kommer absolut bakas igen. Tog några bilder som jag la till receptet, men du kan ta bort dom om du vill det. Tack för en god kaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben