Enkla frallor/bullar

Serverar: 20 portioner

Barnen älskar dessa enkla frallor, såväl till mellanmål som till frukost. Jag använder vetemjöl men blandar ut det med t ex grahamsmjöl eller rågsikt.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda (valfritt)
  • 1 dl farinsocker, valfritt
  • 1 1/2 l mjöl (se kommentar)
  • 1 ägg
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter. Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Pensla med ägget.
    2. Grädda i 200-225 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (7)

    gottgris 18 maj 2008

    Jag bakade frallorna idag, använde bara vetemjöl. De blev goda

    farmoringer 18 oktober 2009

    Det var ett gott brödrecept. Kommer att göras fler gånger. Jag blandade rågsikt och vetemjöl... / Inger

    frida06 4 augusti 2010

    Jätte goda frallor. Kommer att göra dom fler gånger.

    frida06 4 november 2010

    Barnen tycker dom är jätte goda. Så nu gör vi dom igen =)

    agnetafreij 18 februari 2011

    Jätte goda har gjort dom flera gånger

    tarja79 2 mars 2011

    supergoda!! dom kommer att göras om! tack för receptet!

    maam 8 augusti 2011

    Ska man ha ett ägg i smeten och ett ägg till pensling?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben