Barnen älskar dessa enkla frallor, såväl till mellanmål som till frukost. Jag använder vetemjöl men blandar ut det med t ex grahamsmjöl eller rågsikt.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
1 tsk salt
1 msk brödkrydda (valfritt)
1 dl farinsocker, valfritt
1 1/2 l mjöl (se kommentar)
1 ägg
1 ägg till pensling
Instruktioner
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter. Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägget.
Jag bakade frallorna idag, använde bara vetemjöl. De blev goda
Det var ett gott brödrecept. Kommer att göras fler gånger. Jag blandade rågsikt och vetemjöl... / Inger
Jätte goda frallor. Kommer att göra dom fler gånger.
Barnen tycker dom är jätte goda. Så nu gör vi dom igen =)
Jätte goda har gjort dom flera gånger
supergoda!! dom kommer att göras om! tack för receptet!
Ska man ha ett ägg i smeten och ett ägg till pensling?